Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της Σειράς Επιστημονικών Διαλέξεων, πραγματοποιεί διαδικτυακά την επιστημονική διάλεξη της Πολιτικού μηχανικού Ράνιας Δεληδήμου και του Αρχιτέκτονα μηχανικού Μιχάλη Θέμελη με θέμα «Αποκατάσταση και επανάχρηση αρχοντικών πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής».
Λίγα λόγια για την Πολιτικό μηχανικό Ράνια Δεληδήμου:
Η Ράνια Δεληδήμου γεννήθηκε στην Λάρισα το 1983 και εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου και αποφοίτησε το 2006, εκπονώντας την διπλωματική της εργασία με θέμα «Ανάλυση και επίλυση φορέα σκυροδέματος για κλειστό θέατρο» υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Μπούσια. Το 2009 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΜΠ με θέμα «Δομοστατικός σχεδιασμός και ανάλυση των κατασκευών» με εκπόνηση διπλωματικής εργασίας «Αποτίμηση και ενίσχυση της Μονής Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στην Εύβοια» υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Σπυράκου. Κατόπιν εργάστηκε στο εργαστήριο Αντισεισμικού Σχεδιασμού, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Κ. Σπυράκου, αναλύοντας φορείς από Φέρουσα Τοιχοποιία. Έκτοτε εργάζεται ως ιδιώτης μηχανικός σε μελέτες ιδιωτικών και δημόσιων έργων με έμφαση στην αποτίμηση και ενίσχυση κτηρίων από Φέρουσα Τοιχοποιία με εύρος από Μυκηναϊκά και Κλασσικά έργα έως βυζαντινά, μεσαιωνικά και νεότερα κτήρια. Οι μελέτες έχουν εγκριθεί επιτυχώς από τα Κεντρικά Συμβούλια του Υπουργείου Πολιτισμού και μάλιστα με ενθαρρυντικά σχόλια και τοποθετήσεις των μελών των Συμβουλίων.
Λίγα λόγια για τον Αρχιτέκτονα μηχανικό Μιχάλη Θέμελη:
Ο Μιχάλης Θέμελης γεννήθηκε στον Βόλο το 1980 και το 1999 εισήχθη στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ από όπου και αποφοίτησε το 2004. Η Διπλωματική του εργασία είχε θέμα το νέο ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ερτ3 στην Θεσσαλονίκη και ζητήθηκε εγγράφως από την ερτ3 να εξαγοραστούν τα σχέδια για να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες. Στα φοιτητικά χρόνια, εργαζόταν παράλληλα με τις σπουδές σε μεγάλα γραφεία της Θεσσαλονίκης σε έργα όπως, Αποκατάσταση του Ξενία Ξάνθης, Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας και Υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα Μεταπτυχιακού με τίτλο Συμβιώσεις στο ΤΑΜ του ΠΘ το 2009 στο οποίο εντρύφησε στην διατάραξη της κλίμακας των κτηρίων στις πόλεις με Διπλωματική εργασία «από το κατοικείν στο πολύ κατοικείν» με αφετηρία τις διδαχές του Χάϊντιγκερ και κατοπτρισμό στην σύγχρονη ελληνική πόλη. Εργάζεται στον Βόλο από το 2005 σε μελέτες ιδιωτικών και δημοσίων έργων, σε όλες τις κλίμακες σχεδιασμού και πεδίο εφαρμογών από νεόδμητα κτήρια έως αποκαταστάσεις μνημείων (νεώτερων, βυζαντινών και κλασσικών αρχαιοτήτων). Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, τόσο φοιτητικούς στο παρελθόν, όσο και επαγγελματικούς, με διακρίσεις.