Αμφιθέατρο

Το πλήρως ανακαινισμένο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, χωρητικότητας 400 ατόμων και έκτασης 300 τ.μ., αποτελεί ιδανικό χώρο για τη διοργάνωση συνεδρίων, παρουσιάσεων και επίσημων εκδηλώσεων που απαιτούν αμφιθεατρική διάταξη.

Η πλατεία του Αμφιθεάτρου, με είσοδο από τον 1ο όροφο, και τα θεωρεία, προσβάσιμα από το 2ο όροφο, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Το Αμφιθέατρο διαθέτει υπερυψωμένη, μόνιμη σκηνή, με έδρα (πάνελ) 11 θέσεων και αναλόγιο (πόντιουμ). Τέσσερις καμπίνες διερμηνείας και σύγχρονος οπτικοακουστικός εξοπλισμός συμπληρώνουν την υποδομή του χώρου. Εφόσον η περίσταση το απαιτεί, μπορεί να υποστηριχθεί αμφίδρομη κάλυψη εικόνας και ήχου με την παρακείμενη Αίθουσα Διαλέξεων. Έτσι, είναι δυνατή η ταυτόχρονη  συνεδριακή φιλοξενία 520 ατόμων.

Περιφερειακά του Αμφιθεάτρου, στον 1ο και 2ο όροφο, βρίσκονται διαθέσιμες 2 αίθουσες που μπορούν να εξυπηρετήσουν παράλληλες εργασίες, καθώς και χώροι κατάλληλοι για φιλοξενία εκθέσεων και εστίαση συνέδρων.

Το Αμφιθέατρο όπως και όλοι οι υπόλοιποι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου διαθέτουν υπηρεσίες ασύρματης ευρυζωνικής δικτύωσης.